HOE HOUDEN WE DE WERELD LEEFBAAR,
VANDAAG EN MORGEN?

Mensen zijn de drijvende kracht achter ons handelen. Daarom zetten wij ons in voor duurzaamheid en een omgeving die het waard is om in te leven. Samen willen we de aarde behouden voor toekomstige generaties. Wij als Waldner doen veel om dit te bereiken. Beginnend bij onszelf en specifiek verder in de energie-geoptimaliseerde producten en oplossingen die wij u bieden. Daarmee onderstrepen wij onze vaste wil en doelstelling om op verantwoorde wijze met natuurlijke hulpbronnen om te gaan. Wij werken graag met u samen.

Duurzame basis

VERANTWOORDELIJKHEID DRAGEN VOOR MENSEN

Met onze klanten willen wij baanbrekende resultaten bereiken voor mensen op het gebied van voeding, gezondheid en onderwijs. Binnen de familie Waldner hebben we altijd gezien dat we een sociale verantwoordelijkheid hadden. Sinds 1954 ondersteunen wij via Waldner Hilfe eV medewerkers die zich in moeilijke levenssituaties bevinden. Als werkgever handelen wij op voet van gelijkheid en investeren wij onder andere in onze meest waardevolle asset met flexibele werktijden, thuiswerktijden en de promotie van jong talent: mensen die zich prettig voelen in hun baan EN in hun leven.

Woman working with a saw

MET ZONNE-ENERGIE VAN HET DAK

De stroomvoorziening van Waldner bestaat voor 100% uit groene stroom. Ook ons zonnepanelensysteem draagt hieraan bij: het genereert ruim 750 MWh elektrische energie per jaar, wat overeenkomt met het jaarverbruik van 200 huishoudens. We hebben onze CO-uitstoot van elektriciteit teruggebracht naar nul.

Waldner Building

Actieve milieubescherming

Waar een wil is is een weg

Op onze locatie in Wangen hebben we er bewust voor gekozen om actie te ondernemen. We genereren 98% van onze warmtebehoefte met restjes van de houtproductie. Recycling speelt ook een rol bij de productie van frames. Overtollig poeder wordt tijdens het poedercoaten afgezogen en hergebruikt. Het vermijden van het gebruik van aluminium in de machineplaten van onze afvulsystemen is een nieuwe energiebesparende stap. En ons pad gaat verder! Wij voldoen nu al aan de hoogste normen op het gebied van milieu- en energiemanagement en zijn PEFC- en ISO-gecertificeerd.

Positieve energiebalans

ONZE GEMEENSCHAPPELIJKE BIJDRAGE

De oplossingen van Waldner kunnen ook uw energiebalans zowel ecologisch als economisch verbeteren. In uw laboratorium bijvoorbeeld met onze kamerluchtcontrole, die 's nachts voor een effectieve vermindering van het verbruik zorgt. Onze rekdroogkasten kunnen worden voorzien van warmteterugwinning voor energiebesparend drogen. En onze laboratoriumzuurkasten verminderen de benodigde energie door hun stromingspatronen te optimaliseren, terwijl ze tegelijkertijd een compromisloos veilige werking bieden.

Oven machine
Certificate

Certificate Environmental Management System

certificate energy management

Certificate Energy Management

Zertifikat PEFC

Certificate PEFC for wooden products

Certificate Ecovadis

Certificate Ecovadis

Contact
Back to top