EEN LABORATORIUMZUURKAST VOOR MAXIMALE VEILIGHEID EN EFFICIËNTIE

Een laboratoriumzuurkast beschermt mensen die in laboratoria werken. Het voorkomt het vrijkomen van schadelijke stoffen in de ruimte en dient als een veilige barrière tussen mensen en de experimentele opstelling. Wij brengen deze normen op een innovatieve manier verder. We optimaliseren effectief de luchtstroom en besparen tot 33% energie dankzij de Secuflow-technologie.

Een Waldner zuurkast wordt bovendien gekenmerkt door innovatieve optionele functies. Denk aan hoogteverstelbaarheid, intelligente details en digitale connectiviteit. Of het nu gaat om een tafelzuurkasten of een inloopzuurkasten, speciale eisen aan de binnenbekleding of een explosieveilige uitvoering - Waldner biedt voor elke toepassing de juiste oplossing.

Laboratory worker with an iPad in front of a fume hood

DE INNOVATIEVE LABORATORIUMZUURKAST VAN WALDNER

Meer transparantie – betere communicatie

Het concept van de transparante zuurkast creëert nieuwe laboratoriumomgevingen die een revolutie teweegbrengen in het gevoel van ruimte en samenwerking. De Secuflow Vision valt op door de glazen achter- en zijwanden en de schuine voorkant. Veel andere functionele kenmerken bieden een grote meerwaarde voor de gebruiker.

Transparante zij- en achterpanelen

De zuurkastzijkanten en de zuurkastachterwand zijn in verschillende beglazingsvarianten ontwikkeld. Ze maken directe communicatie met het tegenoverliggende werkstation mogelijk en bieden maximale transparantie voor een open en helder laboratorium.

Transparantie wanneer dat nodig is

De beglazing boven de mediamodules kan optioneel worden omgeschakeld van helder glas naar matglas.

VEILIGHEID ALS BASISVEREISTE

In het laboratorium moet maximale veiligheid voorop staan. Om het risico op terugstroming vanuit de zuurkast te minimaliseren en de uitstoot van verontreinigende stoffen te voorkomen, zijn laboratoriumzuurkasten van Waldner tot in het kleinste detail geoptimaliseerd. Een aerodynamisch ontwerp, waarbij de luchtvoerende componenten qua stromingstechniek zijn geperfectioneerd, ondersteunt een ongehinderde stromingsgeleiding.

Via de instroomprofielen wordt bovendien steunstraallucht uitgeblazen, waardoor turbulentie wordt voorkomen en schadelijke gassen uit de buurt van de zijwanden en het werkoppervlak worden gehouden. Zelfs bij intensieve belasting van de binnenruimte of sterke beweging voor de afzuigkap bereikt de Secuflow uitstekende retentiewaarden die verder gaan dan de eisen van DIN EN 14175 en ASHRAE 110. De persoon die aan de zuurkast werkt, wordt met zekerheid beschermd.

Flow measurement at the digester
More energy efficiency thanks to the Secuflow laboratory hood

MEER ENERGIE-EFFICIËNTIE DANKZIJ DE SECUFLOW LABORATORIUMZUURKAST

Een standaard zuurkast verbruikt per jaar tijdens laboratoriumgebruik ongeveer evenveel energie als een eengezinswoning. Als gevolg hiervan is de ventilatie van het laboratoriumgebouw doorgaans verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de exploitatiekosten van het laboratorium. Dat is bij de Secuflow zuurkast niet het geval! Hierbij wordt ondersteunende straallucht vanuit de aerodynamisch gevormde instroomprofielen van de zijwand en tafelrand het interieur van de afzuiging binnengeleid. Dit voorkomt turbulentie en stabiliseert de instroom.

Dankzij de geoptimaliseerde luchtgeleiding in de zuurkast kan de hoeveelheid afvoerlucht met maximaal een derde worden verminderd – en dat bij absoluut veilige werking. Het luchtdebiet wordt teruggebracht tot 270 m³/h/strekkende meter, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert.

33% MINDER ENERGIE

Vergeleken met conventionele zuurkasten realiseert de Secuflow-technologie aanzienlijke besparingen op de energiekosten, investeringskosten voor het ventilatiesysteem en het ontwerp van het gehele gebouw.

Contact
Back to top