Hoeveel energie mag een laboratoriuminrichtingssysteem verbruiken?

Zo weinig mogelijk. De vraag van de energiebalans definiëren wij sinds we begonnen met de ontwikkeling van ons programma voor laboratoriuminrichtingen anders dan voorheen. Ons doel is om de energiebalans in het laboratorium uit economisch en ecologisch oogpunt nog verder te verbeteren. Daarin zijn we geslaagd. Ons laboratoriumsysteem verbruikt minder energie als het in bedrijf is. 

Bij onze zuurkasten hebben we het energieverbruik kunnen verlagen door een optimalisering van het stromingsverloop bij de luchttoevoer- en afvoer terwijl het vermogen gelijk blijft en de bedrijfszekerheid gewaarborgd blijft. Onze Secuflow-zuurkast verbruikt 33% minder lucht dan gangbare zuurkasten! 

Ook voor de productie van SCALA wordt minder energie verbruikt. Wij hebben veel productieprocessen verbetert, zonder dat we concessies hebben gedaan aan onze kwaliteitseisen. Zo, bijvoorbeeld, wordt de hoogwaardige coating van onze metalen componenten met een lagere temperatuur aangebracht, met een lagere emissie als resultaat. Meer besparingen worden verkregen door korte wegen tijdens de productie en door het gebruik van energie-intensief aluminium aanzienlijk te beperken. 

Daardoor is SCALA niet alleen uit bedrijfseconomisch maar ook uit ecologisch oogpunt een goede keuze.

 Login